flickr

Alain de Botton: Felsefenin Tesellisi


Felsefe yapamıyorum. Neyden bahsediyor bu adamlar? Hiçbir şey anlamıyorum; diye yakınıyorsanız eğer, işte bu kitap tam da sizlere göre. Sokrates ile başlayan, Epikuros, Seneca, Montaingne, Schopenhauer'ında aralarında bulunduğu tarihimizin en önemli felsefecilerinin hayatlarını konu alan, enfes bir kitap Felsefenin Tesellisi. Ve elbette Nietzsche'yi nasıl unutabilirim?

Sel yayınları tarafından piyasaya sürülen kitap, toplamda 300 sayfa süren sadeleştiriliş bir felsefi birikimi emrinize amade kılıyor. Böylesi bir şansı nasıl kaçırabiliriz? Adeta okurlarını sade dili, oldukça hoş, sıcak anlatımı ile felsefe tarihinin tozlu sayfalarında gezintiye çıkarıyor bu kitap. Televizyon yapımcılığının da aralarında bulunduğu, bir çok farklı alanda çalışmalarda bulunan oldukça başarılı bir yazar Alain de Botton. Alın, okuyun, okutun. Aklınızı kurcalayan felsefi soruların bir nebze de olsa cevaplarını bulabilmek umudu ile ciltlerce arşiv karıştırma derdinden bir anda kurtulun... 

Her ne kadar bu usta yazarın kitabını överek işe başlamış olsam dahi, felsefenin kendisini bu kitap da bulabilmek mümkün değil tabii. Kelimenin tam anlamı ile, aradığınız yalnızca felsefenin tesellisi ise, bu dört dörtlük kitap tam da sizlere göre!

Share this:

YAZAR HAKKINDA

Ceyron Louis

2010-14 yılları arasında Mersin Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde okudu. Bölümününden birincilik, fakültesinden ise ikincilik derecesi ile mezun oldu. Akademik çalışmalar, yazarlık, fotoğrafçılık ve grafikerliğe dair ürettiği ürünler ile eleştirel akla katkılarını sunmaya devam etmektedir.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder