flickr

Adam Fawer: Empati


Adam Fawer ile ilk kez Olasılıksız adlı kitabını okuduğum sırada tanışmıştım. Ve abartmıyorum, gerçekten de olağanüstü bir yazar kendisi. Kitabım henüz kendi emin ellerime dönmemiş olduğu için Olasılıksız'ı tanıtamıyorum belki de ama, Empati'nin de ondan aşağı kalır yanı yok. Bunu da bilmenizi isterim... Gnostizm, Empati ve Sineztezi gibi bilimin uç noktalarında seyreden konuları eksenine alan yazar, adeta eserlerinde Tanrıya karşı meydan okuyor! Belki de ben fazlası ile iddialı bir okuma örneği sergiliyorum ama yine de, itiraf etmeli; Adam Fawer'ın teorisi, neden Tanrılar olduğunuzu bilmezden gelmekte bu kadar da ısrarcısınız der gibi. Gerçekten de neden dersiniz?

April Yayınları tarafından Murat Kayı'nın çevirisi ile dilimizi kazandırılına bu harika eser toplamda 639 sayfalık olağanüstü bir maceranın kapılarını sizler adına aralıyor. İlk kez 2008 yılında basımı gerçekleştirilen eser, tek kelime ile muazzam. Saman kağıda, oldukça büyük puntolu karakter kodlaması ile basılan eser uzunluğu ile sakın gözünüzü korkutmasın. Yazarın bilimi, gündelik hayatın içerisindeki olgularla birlikte harmanlayarak son şeklini verdiği akıcı dili sayesinde, oldukça kısa bir sürede bitip gidiyor. Öyle ki zaman zaman okuma hızınızı düşürmek isteyeceksiniz. Böylece bu harika kitaptan biraz daha fazla keyif alabilmeniz de mümkün olabilsin.

"Yaşamınızın kontrolü sizde değil! Öyle olduğunu düşünebilirsiniz, ama yanılıyorsunuz. Elbette ki kendi kararlarınızı kendiniz vermekte özgürsünüz. Bu kitabı kapatabilirsiniz. O sandalyede oturmaya devam edebilirsiniz. Ya da gözlerinizi oymak gibi çılgınca bir şey yapabilirsiniz. Ne isterseniz yapabilirsiniz. Ama sorun şurada: Ne isteyeceğinizi kontrol edemezsiniz. Her davranışınızı önceden belirleyen arzularınız ruhunuzun o kadar derinlerine işlemiştir ki, onlara dikkat bile etmezsiniz. Ve bu da sizi mükemmel bir köle yapar. Bu nedenle, hayatınızı yaşamaya devam edin. Ne isterseniz yapın. Sadece 'isteklerinizin' tümüyle sizin kontrolünüzde olmadığı gerçeği üzerine kafanızı çok fazla yormamaya çalışın."

Eserin arka kapağından bizleri karşılayan tanıtım bülteni işte bu! Gerçekten de dört dörtlük bir anlatım ile kitabın kısa ve öz bir izdüşümünü sizler adına belirtiyor. Gerçekten de yaşamınızın kontrolü sizde mi? Elijah Glass ve Winter Zhi adlı iki empatın başından geçen hikayelerin ana merkezinde oturduğu bu kitabı anlatabilmek oldukça zorlayıcı. Özgün bir düşünce yapısı ile bu olağanüstü dünyanın varlığını kabul edebileceğinize inanıyor musunuz? Eğer cevabınız evet ise hiç zaman kaybetmeyin. Ve empatların bu zorlayıcı ama aynı zamanda harikalarla dolu Tanrısal dünyasına adımınızı gecikmeden atın!

Share this:

YAZAR HAKKINDA

Ceyron Louis

2010-14 yılları arasında Mersin Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde okudu. Bölümününden birincilik, fakültesinden ise ikincilik derecesi ile mezun oldu. Akademik çalışmalar, yazarlık, fotoğrafçılık ve grafikerliğe dair ürettiği ürünler ile eleştirel akla katkılarını sunmaya devam etmektedir.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder